Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Acțiune a polițiștilor pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos

În perioada 03.-04.09.2020 si 07.09.2020, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pe DN2E, pe raza comunelor Păltinoasa, Cornu Luncii, Valea Moldovei şi Mălini, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos, ocazie cu care au constatat următoarele:

La data de 03.04.2020, ora 04.50, poliţiştii au oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii autoutilitara condusă de un bărbat din Capu Codrului, care transporta, conform avizului de însoţire, 4,20 mc cherestea de esenţă rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu 3,27 mc in plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire. De asemenea, s-a constatat faptul că, specificațiile înscrise in avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

În cauză, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale in valoare totală de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 3,27 mc cherestea rășinoase, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.

La 03.04.2020, ora 05.50, o patrulă de poliţie a oprit pentru control în localitatea Sasca Nouă ansamblul auto format din cap tractor și remorcă condus de un bărbat care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 44,62 mc cherestea de esenţă rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos,s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu 8,75 mc în plus fată de volumul înscris in avizul de însoțire.

De asemenea, s-a constatat faptul că specificațiile înscrise în avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

În cauză, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 8,75 mc cherestea rășinoase, care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Mălini.

La 03.04.2020, ora 11.50, o patrulă de poliţie a oprit pentru control pe raza localităţii Berchişeşti autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Slatina, care transporta material lemnos. Întrucât conducătorul auto a declarat că nu deţine documente de proveniență pentru materialul lemnos transportat, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 2,86 mc cherestea de esenţă răşinoase.

In cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 2,86 mc cherestea(grinzi) de esenţă rășinoase, care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

La 04.04.2020, ora 11.50, o patrulă de poliţie a oprit pentru control pe raza comunei Capu Codrului autoutilitara condusă de un bărbat care transporta, conform avizului de însoţire cantitatea de 9,68 mc cherestea de esenţă rășinoase. Din verificările efectuate s-a constatat faptul că, în baza aceluiaşi aviz de însoţire s-a efectuat un transport multiplu de material lemnos, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.