Breaking News
Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de polițiști

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.09.2020, în jurul orelor 13.12, un bărbat de 72 de ani, din localitatea Marginea, conducea bicicleta pe DN 2 E, pe raza com. Marginea, având direcția de deplasare dinspre satul Clit spre centrul comunei Marginea. Ajungând în dreptul Ocolului Silvic Marginea a efectuat viraj stânga pentru a intra în curtea Ocolului și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus din sens opus de către un tânăr de 23 de ani, din com. Marginea. Conducătorul auto a virat dreapta pentru evitarea impactului, însă a acroșat bicicleta cu partea stângă față a autoturismului. În urma impactului biciclistul a fost proiectat pe carosabil, suferind leziuni ușoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

La 13.09.2020, în jurul orelor 14:00, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din com. Frătăuții Noi, a condus autoturismul pe str. Calea Movileștilor, din com. Sucevița, având direcția de deplasare dinspre com. Sucevița spre com. Marginea. La un moment dat a oprit autoturismul pe partea dreaptă a părții carosabile, iar în momentul în care a intenționat să se pună în mișcare, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei, fiind surprins din spate de un alt vehicul care circula regulamentar pe str. Calea Movieleștilor, având aceeași direcție de deplasare, fiind condus de către un bărbat de 46 de ani, din comuna Vatra Moldovițeei. În urma impactului conducătorii auto și pasagerii ambelor autoturisme au suferit leziuni ușoare, Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

La 13.09.2020, în jurul orelor 15.45, un bărbat de 30 ani, din com. Ostra, în timp ce conducea motociclul pe DJ 177A, în interiorul localităţii Tarniţa, com. Ostra, având direcţia de deplasare Frasin către Broşteni, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice şi a lipsei de experienţă în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă, iar când a efectuat manevra de a reveni pe partea carosabilă, s-a dezechilibrat şi a căzut. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului moto, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului. Conducătorul moto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a procedat la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere din România, ocazie cu care s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Peste 400 de șoferi testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor pe fondul consumului de alcool

În contextul situației operative existente la nivelul județului Suceava precum și în scopul impunerii unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.