Lupta pentru viață! SUSȚINE-I PE CEI DE LÂNGĂ TINE!

Povestea tragică a unei familii din comuna Dângeni începe clasic, frumos ca orice poveste. Viaţa la ţară este simplă şi liniştită. Gelu Miron are doi copii, un băiat şi o fată – Gabriel şi Dumitriţa, pe care îi iubeşte ca pe ochii din cap! Până când Gabriel a împlinit 10 ani, viaţa lor a decurs lin şi fără evenimente deosebite.

La vârsta de 10 ani, viaţa lui Gabriel s-a transformat crunt printr-o tragedie. Mama vopsea uşa de la intrarea în casă şi cutia cu vopsea a fost lăsată în apropierea unei surse de foc. Băieţelul de 10 ani nu a observat cutia şi într-un moment de neatenţie a rasturnat vopseaua în foc. Într-o secundă copilul era o flacără vie. A suferit arsuri pe 80-90% din suprafața corpului, iar medicii de la Spitalul de Arşi din capitală i-au dat şanse aproape de zero de supravieţuire.

Tatăl nu l-a lăsat singur şi timp de peste patru luni a stat cu el în spital. A asistat la toate procedurile şi a trecut prin chinurile iadului alături de fiul său. Nu a încetat să spere într-un miracol şi deşi mama copilului i-a cerut să permită ca statul să le ia copilul în grijă pentru că devenise un adevărat chin, tatăl a ales să rămână alături de fiul său şi să nu îl abandoneze. Mama a plecat de lângă familie şi nimeni nu mai ştie nimic de ea.Suferinţa tatălui se citește pe chip. Ar face orice să-și vadă băiatul mai bine, să nu mai sufere atât de mult. De aproape 5 ani merg regulat la București pentru investigații și tratamente, intervenții chirurgicale. Ultima oară au fost în decembrie 2019. Trebuiau să meargă din nou în martie 2020, dar din cauza pandemiei nu a riscat să-şi expună copilul. Tatăl este asistentul copilului, îl pansează, îi tratează rănile care apar de la o zi la alta, deoarece copilul este în creștere, iar pielea se întinde și îi provoacă des sângerări. Uneori are dureri groaznice, dar tatăl mereu este alături de Gabriel cu o vorbă bună, o încurajare. Suferă în tăcere, dar pentru copil încearcă să se încurajeze….Până în prezent micuţul Gabriel a suferit aproximativ 50 de operații, mult prea multe pentru orice om!

L-am cunoscut pe Gabriel la sfârşit de iulie, un copil de 15 ani, timid, retras, cu mult bun simț. Deşi a învăţat doar de acasă, copilul a urmat cursurile şi a terminat clasa a VIII-a cu o medie bună. Din toamnă va merge la liceu la Truşeşti, însă studiile le va continua de acasă. Nu prea are prieteni, își peterece timpul liber în compania a doi pui de pisică.
Prima dată când am ajuns la această familie am descoperit ca aveau nevoie de un frigider deoarece cel pe care îl aveau era defect. La  scurt timp, după acea vizita, am adus un frigider, alimente si bani.

Dis de dimineață, în data de 15 August 2020 cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al oamenilor cu sufletul mare, am ajuns din nou în comuna Dangeni la familia Miron si i-am făcut o mare surpriza lui Gabriel. Acesta își dorea foarte mult o tableta pentru a continua cursurile de la scoala. Asociatia Susține-i pe cei de lângă tine i-a luat în schimb un laptop deoarece s-a gandit că acesta îi va fi mai util pe viitor și îl va ajuta mai mult decât o tableta. Pe lângă laptop, i-am mai luat si un telefon din cauză că telefonul pe care îl avea era mult prea vechi și nu mai functiona corespunzător. În timpul convorbirii, mereu pierdea semnal sau se inchidea.

Pe lângă toate acestea, le am oferit și o suma de bani. Surpriza a fost mare deoarece familia Miron astepta doar o tableta, pe lângă toate acestea le-am oferit și încălțăminte nouă pentru întreaga familie. De câte ori am avut resurse financiare, am fost la aceștia și le-am dus atât alimente cât și bani pentru a se putea descurca.
Vom încerca să fim alături de Gabriel până în ziua când acesta se va putea descurca singur și va fi pe picioarele lui. Gabriel este un copil greu încercat de soartă! Tatăl său este un adevărat erou, care s-a luptat ani la rând pentru copiii săi. Dar şi eroii au nevoie de ajutor. Sunt în judeţul nostru oameni cu suflet care ar putea ajuta acest copil. Un gest mic poate aduce un zâmbet pe chipul lui îndurerat!

Tatăl erou ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi că face eforturi deosebite pentru a le asigura copiilor cele necesare traiului de zi cu zi. Reuşeşte cu greu să câştige un ban în plus pentru a plăti tratamentele necesare băiatului. Cremele şi bandajele zilnice pentru acest copil sunt foarte costisitoare.
Facem apel la bunătatea dumneavoastră și vă rugăm să ne sprijiniți în a întinde o mână acestui copil greu încercat de soartă. Ultima data când i-am vizitat a fost în data 23 august când le-am dus alimente și bani.

Asociaţia SUSȚINE-I PE CEI DE LÂNGĂ TINE este la început de drum şi doreşte să se implice activ în aceste campanii umanitare! Toți cei care doresc să susțină ASOCIAȚIA SUSȚINE-I PE CEI DE LÂNGĂ TINE în aceste campanii umanitare pot dona în cele 2 conturi deschise:

IBAN-UL CONTULUI ÎN LEI RO17BTRLRONCRT0557162501
IBAN-UL CONTULUI ÎN EURO RO64BTRLEURCRT0557162501

, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Asociația Susține-i Pe Cei De Lângă Tine. 

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

sursa foto arhiva

Două persoane reținute și țigări de contrabandă în valoare de cca. 400.000 lei confiscate de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția 14 Poliție Rurală Vama, au obținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.