Breaking News
Home / Actualitate / Luni, jandarmii suceveni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui urs în zona comunei Grănicești

Luni, jandarmii suceveni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui urs în zona comunei Grănicești

Intervenții pentru îndepărtarea unui urs

Luni, 14 septembrie 2020, jandarmii suceveni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui urs în zona comunei Grănicești.

Activitățile s-au desfășurat după ce doi localnici au semnalat, la orele 07.06 și 22.15, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prezența animalului în zona balastierei din localitatea Slobozia Sucevei – comuna Grănicești.

La fața locului s-au deplasat patrule de jandarmi, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora deoarece ursul părăsise zona.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă cetățenilor luarea următoarelor măsuri pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase:

    • Evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în zonele în care a fost semnalată prezența frecventă a urșilor;

    • Deplasarea pe trasee turistice în grupuri mai mari;

    • Să aibă grijă unde depozitează resturile menajere;

    • Să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să își păstreze calmul și să nu fugă;

    • Să anunțe prin intermediul numărului unic 112 prezența urșilor în zonele locuite și să solicite sprijin în astfel de situații.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A APROBAT LISTA ȚĂRILOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT PENTRU CARE SE INSTITUIE MĂSURA CARANTINEI ASUPRA PERSOANELOR CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.