Home / Actualitate / La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.918 de persoane declarate vindecate

La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.918 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 18.09.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4918 de persoane declarate vindecate. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 38 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 611 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 189 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 316 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 189 pacienți diagnosticați Covid- 19, 106 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 70 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Niciun pacient diagnosticat Covid- 19 din secția ATI nu este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 272 de paturi libere din care 26 pentru pacienți Covid-19, 170 în sectorul Non-Covid și 76 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți non- Covid și 24 de ventilatoare din care 8 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 50944 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 472 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 651 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 242 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 23 au câte un caz în evoluție, 46 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 617 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 17.09.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 603 persoane. De asemenea, au fost verificate 47 societăți comerciale și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0,81 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Prefectul județului Suceava a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, în data de 17.09.2020, pe ordinea de zi fiind analiza contextului epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, și în special la nivelul orașului Siret. La ședința CJSU a fost invitat să participe și primarul orașului Siret, domnul Adrian Popoiu.

În urma analizei efectuate, ținându-se cont de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, de propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31 august 2020, s-a decis ca la nivelul orașului Siret să fie suspendate toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor, în interiorul clădirilor.

De asemenea s-a hotărât ca toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică.

În ceea ce privește Scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din orașul Siret – unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora, pentru începutul anului școlar 2020-2021, acestea au fost modificate în sensul adoptării scenariului roșu pentru Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și Școala Gimnazială “Petru Mușat” Siret.

Hotărârea CJSU adoptată în ședința din data de 17.09.2020 este aplicabilă până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la nivelul orașului Siret sub pragul de 1,5/1000 de locuitori.

Astăzi, 18.09.2020 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind reanalizarea Scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul 2020- 2021.

Ca urmare a analizei efectuate a fost aprobată modificarea scenariului de funcționare ,în sensul adoptării scenariului roșu, pentru următoarele unități de învățământ din județ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora:

  1. Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” – mun. Fălticeni

  2. Școala Gimnazială “Aurelian Stanciu” și cele 6 structuri arondate – oraș Salcea

  3. Colegiul Național “Mihai Eminescu”- mun. Suceava

  4. Școala Gimnazială nr. 2 – mun. Vatra Dornei.

    Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Transporta material lemnos fără aviz de însoțire valabil

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, un echipaj de jandarmerie a depistat pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.