Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 19.09.2020, orele 02:30, o patrulă din cadrul SPR 7 Mălini a oprit pentru control autoturismul ce se deplasa pe DJ209A, sat/com. Cornu Luncii, din direcția com. Mălini către com. Cornu Luncii. Cu ocazia legitimării șoferului s-a stabilit că conducătorul auto este un tânăr de 20 ani din com. Șcheia.

După verificările în bazele de date, s-a stabilit faptul că șoferul este posesor de permis de conducere, însă are dreptul de a conduce vehicule suspendat începând cu data de 19.09.2020 până la 16.01.2021. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dovada înlocuitoare a permisului de conducere, cu valabilitate din data de 03.09.2020 până la 18.09.2020 a fost ridicată, eliberându-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. I s-a adus la cunoștință faptul că nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice până la soluționarea cauzei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Cornu Luncii.

La 19.09.2020, orele 03:45, o patrulă de poliție din cadrul Poliției mun. Rădăuți, a oprit pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul cu numărul de înmatriculare provizoriu, condus de către un bărbat de 30 ani domiciliat în com. Grămești. La solicitarea organelor de poliție conducătorul auto a prezentat cartea de identitate, permisul de conducere însă nu a putut prezenta autorizația de circulație provizorie întrucât nu se afla asupra sa. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul are numerele de înmatriculare provizorii expirate din 04.04.2020.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

La 19.09.2020, ora 02:05, Poliția Mun. Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe aleea care duce la lacul Șomuz din mun. Fălticeni a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale iar conducătorul auto este sub influența alcoolului.

La 19.09.2020, ora 02:00, un tânăr de 19 ani din localitate, în timp ce conducea autoturismul pe aleea ce leagă str. Aleea Teilor cu baza de agrement de pe lacul Șomuz, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul care circula regulamentar din sens invers, condus de un bărbat de 45 de ani.

În urma accidentului nu au rezultat victime, doar avarierea celor două autoturisme.

Conducătorul auto de 19 ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge. De asemenea a fost testat cu aparatul etilotest și celălalt conducător auto, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În data de 19.09.2020, în jurul orelor 1230, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe raza localităţii Mănăstirea Humorului, pe DJ 177, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 48 ani, din com. Mănăstirea Humorului, care nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, s-a procedat la verificarea în baza de date, constatându-se că acestea au fost atribuite unui alt autoturism.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

La data de de 19.09.2020, ora 15:10, un bărbat de 34 de ani din com. Lungani, jud. Iaşi, în timp ce conducea autoturismul a fost oprit pentru control de către un echipaj rutier din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc, pe DN 17 în com. Pojorâta, iar cu ocazia verificărilor efectuate, cât şi a interogării bazei de date s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie din data de 02.06.2020.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La 19.09.2020, orele 20.40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, executând serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe DN 2E, raza comunei Horodnic de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus. Conducătorul autoturismului a ignorat semnalele regulamentare de oprire, continuându-și deplasarea în viteză către Școala Gimnazială a comunei Horodnic de Sus. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, folosindu-se semnalele acustice și luminoase în funcțiune pe o distanță de aproximativ 2 km, iar în intersecția DN 2E Horodnic de Sus, cu DC 45 Horodnic de Sus, conducătorul auto a virat pe DC 45 Horodnic de Sus, continuându-și deplasarea, fără a opri la semnalele de oprire. În apropierea centrului comunei Horodnic de Sus, s-a reușit blocarea autoturismului, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un tânăr de 22 ani, domiciliat în com. Voitinel, care nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

De asemenea s-a constatat că autoturismul nu este asigurat în caz de daună și nu are inspecția tehnică periodică efectuată la data de 19.09.2020, șoferul fiind sancționat contravențional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 19.09.2020, ora 23.40, patrula compusă din cadrul SPR 12 Preutești, a oprit pe DJ 208, Sat Basarabi, com. Preutești, autoturismul condus de către un bărbat de 55 ani, localnic și întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultatul fiind de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

La nivel național au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.