Breaking News
Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 24.09.2020, ora 00.12, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe D.J. 177C în comuna Valea Moldovei autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din comuna Păltinoasa. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital, bărbatul de 54 de ani a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.09.2020, ora 12.00, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Scheia a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Ilișești motoscuterul condus de o localnică de 15 ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânăra de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motoscuterul nu este înmatriculat/înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.09.2020, ora 18.47, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localității Stroiești autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din municipiul Suceava, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea cu viteza de 80 km/h, pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 54 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A APROBAT LISTA ȚĂRILOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT PENTRU CARE SE INSTITUIE MĂSURA CARANTINEI ASUPRA PERSOANELOR CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.