La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5.595 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 03.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5595 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 24 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 55 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 623 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 173 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 122 pacienți sunt în zona tampon și 328 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 173 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 46 prezintă forme medii ale bolii;

– 68 prezintă forme ușoare,

– 40 prezintă forme severe;

– 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia cinci pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 299 de paturi libere din care 48 pentru pacienți Covid-19, 177 în sectorul Non-Covid și 74 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți non- Covid. De asemenea sunt 17 ventilatoare libere din care 2 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 49 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 56519 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 619 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 654 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 256 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2. Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 35 au câte un caz în evoluție, 24 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 581 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 01.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 606 persoane.

De asemenea, au fost verificate 39 societăți comerciale și au fost constatate un număr de 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr.55/2020..

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.76 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Stimați cetățeni, protejați- vă sănătatea și pe cea a celor dragi! Purtați mască și respectați măsurile sanitare de protecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19! Vă rugăm să conștientizați că este necesar să avem un comportament responsabil și să respectăm deciziile și recomandările specialiștilor pentru protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

Doar acționând împreună putem reuși să ne protejăm părinții, copii și pe cei de lângă noi!

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 25.11.2021, ora 09:20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175, în localitatea Fundu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.