Home / Actualitate / Foto: Țigări în valoare de aproximativ 137.000, lei confiscate la frontiera de nord

Foto: Țigări în valoare de aproximativ 137.000, lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției Frontieră Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni individuale dar și în cooperare cu alte autorități, aproximativ 11.800 pachete cu ţigări, în valoare de peste 137.000 lei, precum și plante și substanțe psihotrope.

* În data de 17 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcție, de pe raza localităţii Rona de Sus, județul Maramureș, unde aveau date că se află depozitată o cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă.

Lucrătorii noștri au descoperit în interiorul imobilului unsprezece colete ce conțineau țigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conținea o substanță de culoare verde- oliv cu miros înțepător specific cannabisului, precum și două plante de dimensiuni mici, posibil tot cannabis.

Cu ocazia celor constatate, țigările au fost transportate la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.970 pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free, iar plantele și substanța verde-oliv au fost preluate de lucrătorii din cadrul S.C.C.O Maramureș în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 93.249 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

* În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, județul Suceava, două persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit în localitate..

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.800 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 32.760 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit pe timpul executării unei misiunil specifice în zona de responsabilitate, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, cantitatea de 998 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 11.677 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării activității infracționale.

Prahovean căutat de autoritățile din Germania, oprit în P.T.F. Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat și predat autorităților competente un bărbat din Prahova, căutat de autoritățile din Germania pentru săvârşirea de infracțiuni contra proprietății.

În data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetățeanul român M.I., în vârstă de 34 ani, domiciliat pe raza județului Prahova.

La verificări, colegii noștri au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Germania, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare pentru infracțiuni contra proprietății.

Drept urmare, aceasta a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Foto:

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 21.10.2020, ora 02:23, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.