Breaking News
Home / Actualitate / MĂȘTI DE PROTECȚIE ÎMPĂRȚITE DE POLIȚIȘTI DAR ȘI SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE PESTE 53.000 LEI APLICATE ÎN CADRUL ACȚIUNILOR DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII SARS_COV2

MĂȘTI DE PROTECȚIE ÎMPĂRȚITE DE POLIȚIȘTI DAR ȘI SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE PESTE 53.000 LEI APLICATE ÎN CADRUL ACȚIUNILOR DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII SARS_COV2

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea Instituției Prefectului, în perioada 17 – 18.10.2020 polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au intensificat acțiunile de control pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă și limitărilor impuse prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 44 și nr. 45 din data de 16.10.2020, prin raportare la  H.G. nr. 856/2020 și Legea 55/2020.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i responsabiliza, polițiștii au distribuit în această dimineață peste 200 de măști de protecție sanitară, în general persoanelor cu posibilități financiare reduse. Măștile au fost distribuite în târgul de la Verești, la piețele din municipiul Suceava și în zona bisericilor.

Și în ziua precedentă, peste 200 de polițiști în uniformă și în ținută civilă au fost în teren și au efectuat controale în special în zona centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gări, autogări și mijloacele de transport în comun.

Astăzi, acțiunile au fost continuate în prima parte a zilei, polițiștii acționând la Târgul Auto de la Rădăuți și la piața de la Verești. De asemnea, au fost efectuate controale în piețele din Siret și Suceava și au fost verificate mijloacele de transport în comun. Doar în ultimele ore, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 în valoare de 53.600 lei. Totodată, au fost verificate 140 de societăți comerciale cu privire la respectarea legislației Covid19, două dintre acestea fiind sancționate pentru nerespectarea legislației.

Acțiunile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

“Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus,, se arată âîntr-un comunicat IPJ Suceava.

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă:
• purtarea corectă a măştii de protecţie, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluíi pe bază de alcool;
• spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;
• păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane;
• curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă;
• în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;
• consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A APROBAT LISTA ȚĂRILOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT PENTRU CARE SE INSTITUIE MĂSURA CARANTINEI ASUPRA PERSOANELOR CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.