Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 19.10.2020, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției mun. Rădăuți au oprit pentru control pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți autoturismul condus de un bărbat de 50 ani, din com. Horodnic de Sus. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a solicitat sprijinul polițiștilor rutieri în vederea testării cu aparatul etilotest. Șoferul a încercat să sufle dar acesta invocând diverse motive nu a reușit să sufle astfel încât nu s-a putut realiza o testare cu aparatul etilotest. În această situație, existând suspiciuni că susnumitul a consumat băuturi alcoolice, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, lucru pe care acesta l-a refuzat în prezența medicului de gardă. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul prelevarea de mostre biologice”.

La 19.10.2020, în jurul orei 1045, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada DC Neclasificat, pe raza localității Falcău, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Straja.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La 19.10.2020, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ178A dinspre satul Costâna, comuna Todirești către satul Parhăuți, com Todirești se deplasează autoturism un al cărui conducător se afla în vădită stare de ebrietate, a fost identificat în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 61 de ani, din comuna Todirești. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest însă din cauza stării avansate de ebrietate nu a fost capabil sa efectueze o testare completa astfel ca aparatul etilotest a indicat eroare de 3 ori. În continuare a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Cazul înspăimântător al câinelui spânzurat de la Boroaia

Ieri, 2 decembrie, reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au primit o informație cutremurătoare; pe raza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.