Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.10.2020, în jurul orei 17 25 , un bărbat de 64 ani, din com. Moldovița, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, din loc. Strâmtura, com. Vama, a surprins și accidentat ușor pe o minoră de 12 ani, localnică, care a traversat strada prin loc nepermis. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilitest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-a fost recoltată o probă biologică de sânge, în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

La 20.10.2020, la ora 18:00, un bărbat de 38 de ani, din comuna Straja, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului marca Suzuki pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, s-a angajat în depășirea unui atelaj hipo condus de către un bărbat de 25 de ani, din or. Vicovu de Sus, încărcat cu material lemnos, pe linie continuă, a intrat pe banda sa de mers, după care a oprit brusc în dreptul liniei continue, motiv pentru care conducătorul atelajului hipo nu a mai putut opri caii în condiții de siguranță, intrând în coliziune cu oiștea atelajului hipo în spatele autoturismului. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 28 ani, din or. Vicovu de Sus, pasager în atelajul hipo. Conducătorul auto și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 25 de ani nu deținea documente legale de proveniență sau transport al materialului lemnos transportat, motiv pentru care a fost condus la Ocolul Silvic Falcău unde organele silvice care au inventariat materialul lemnos, au stabilit faptul că este vorba despre cantitatea de 2,08 mc lemn foc fag. Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 351,52 lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Falcău, iar Pîrghi Gheorghiță a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform art.19 alin. (1) lit. a) din Legea 171/2010.
Cercetările sunt continuate privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Din totalul celor 587 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 177 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 76 pacienți sunt în zona tampon și 334 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid)

Astăzi, 01.03.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.