Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 21.10.2020, ora 17.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 54 de ani, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 13,64 mc lemn rotund pentru cherestea, specia molid. Existând suspiciuni cu privire la repetabilitatea efectuării transportului în baza aceluiași aviz de însoțire s-au efectuat verificări respectiv : accesarea aplicației Iwood Tracking, vizionarea imaginilor de pe camerele video de pe traseul parcurs, stabilindu-se cu certitudine faptul că, la momentul opririi în trafic la ora 17.00, bărbatul de 54 de ani a efectuat un alt transport de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire. Din acest motiv s-a cerut sprijinul speciliştilor silvici în vederea inventarierii materialului lemnos, stabilidu-se faptul că, bărbatul de 54 de ani transporta cantitatea de 16.20 m.c. lemn rotund pentru cherestea, specia molid.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 4.714,2 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 25.02.2021, ora 10:45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Pojorâta, …

One comment

  1. Codul Silvic: (21) Transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport prevăzute la alin. (1), constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an şi cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului.

    (22) Sunt supuse confiscării mijloacele de transport materiale lemnoase şi orice alte bunuri care au fost folosite, în orice mod, sau destinate a fi folosite la săvârşirea infracţiunii prevăzute la alin. (21).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.