Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 22.10.2020, în jurul orei 02.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe D.N.17, în localitatea Stroieşti, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Stulpicani, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 156 km/h în localitate, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 22.10.2020, orele 16:30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe raza localităţii Dumbrăveni autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din municipiul Suceava. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, acesta declarând că autoturismul este proprietatea soţiei sale, iar acesta l-a sustras din faţa locuinţei fără acordul soţiei, pentru a-l conduce pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluţionat procedural.

La 22.10.2020, ora 16:21, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN29 în orașul Salcea, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani din judeţul Botoşani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul este radiat din circulaţie de la data de 20.10.2020. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 22.10.2020, orele 18:10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN2, în afara localităţii Pătrăuţi autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din comuna Pătrăuţi. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 46 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani este radiat din circulaţie de la data de 14.09.2020, iar numărul de înmatriculare aparţine unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluţionat procedural.

La 22.10.2020, ora 23.20, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe D.J. 178 F, în comuna Frătăuţii Vechi autoturismul condus de un localnic de 18 ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a stabilit faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar polița de asigurare obligatorie RCA, nu este valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017 cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru lipsă RCA iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, având în vedere că nu a fost prezentat certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

              La 03.12.2020, ora 08.26, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municiupiului Rădăuţi a oprit pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.