Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 23.10.2020, orele 01:54, un echipaj din cadru Serviciului Rutie Suceava, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe VO2P în afara localității Șcheia, cu autospeciala de poliție, a oprit în trafic o autoutilitară care avea direcția de deplasare Stroiești-Moara pentru a testa conducătorul auto cu aparatul etilotest.

După ce și-au declinat calitatea, agenții de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale şi ale autovehiculului și să se supună testării cu aparatul etilotest. Persoana de la volan a înmânat actul de identitate, permisul de conducere și documentele vehiculului și după verificarea acestora s-a constatat că acesta este un bărbat de 53 ani din orașul Cajvana. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava – secția U.P.U. pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Ajungând la unitatea spitalicească, șoferul, în prezența cadrelor medicale de gardă, și-a dat consimțământul scris cu privire la prelevarea unei mostre biologice de sânge, cea de-a doua refuzând-o.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier – Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 23.10.2020, orele 01.40, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe raza de competență, respectiv pe DJ209A pe raza satului Cornu Luncii, com. Cornu Luncii, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 23 ani din sat Mălini, com. Mălini, și întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.52mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea nivelului alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Cornu Luncii.

La 23.10.2020, orele 18:45, poliţiștii din cadrul Poliţia mun. Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe DJ 172D din satul Coşna, comuna Coşna, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 33 ani, localnic. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal potrivit art. 336 alin. 1 din Cod Penal.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Video: Accidentul de la Arbore a fost soldat cu 29 de victime, dintre care 23 au necesitat transportul la unitatea spitalicească

În urma accidentului rutier petrecut pe raza localității Arbore, a rezultat vătămarea corporală a 23 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.