Sursa arhiva
Sursa arhiva

În județul Suceava sunt 1454 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

Astăzi, 30.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 7137 de persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 23 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 595 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 194 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 85 pacienți sunt în zona tampon și 316 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Din cei 194 pacienți diagnosticați Covid-19:
– 96 prezintă forme medii ale bolii;
– 28 prezintă forme ușoare,
– 51 prezintă forme severe;
– 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați mecanic.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 332 paturi libere din care 27 pentru pacienți Covid-19, 194 în sectorul Non-Covid și 111 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 24 ventilatoare libere din care 10 pentru pacienți Covid-19.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 93 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt internate 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nici persoane persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71073, în ultimele 24 de ore fiind testate 659 de persoane.
La data prezentului comunicat se află în carantină 836 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 9 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 37 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 25 au peste zece cazuri în evoluție.
La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1454 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
În cursul zilei de 29.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 925 persoane. De asemenea, au fost verificate 84 societăți comerciale. Au fost aplicate 81 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10600 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.
În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava, prefectul subliniază faptul că eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. Autoritățile pot să depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile adoptate de către autorități.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

sursa foto arhiva

Două persoane reținute și țigări de contrabandă în valoare de cca. 400.000 lei confiscate de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția 14 Poliție Rurală Vama, au obținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.