Dosar penal pentru ,,tăiere ilegală de arbori” dar și sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea Legii 55/2020

La 13.11.2020, ora 01.08, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către pădurarul în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, cu privire la săvârșirea unui furt de arbori din pădurea de pe raza loc. Călinești.
Având în vedere aspectele sesizate, echipajul de siguranță publică de la nivelul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți s-a deplasat imediat la fața locului stabilind că pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți a fost anunțat de către o persoană despre faptul că în pădurea de pe raza cantonului silvic pe care acesta îl deține, se aud zgomote produse de o drujbă.
Polițiștii s-au deplasat împreună cu pădurarul la fața locului, unde s-a constatat că autori necunoscuți au tăiat un arbore specia fag, secționat în 5 piese, materialul lemnos rezultat fiind găsit la fața locului.
După efectuarea cercetării la fața locului și măsurării dimensiunilor la cioată, cantitatea materialului lemnos tăiat va fi recalculată și se va stabili și valoarea prejudiciului de către un inginer din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.
În urma activităților efectuate de către polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în jurul orei 01.30, a fost identificat autorul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori” în persoana unui tânăr de 22 ani, din loc. Călinești, com. Șerbăuți, acesta deplasându-se pe raza loc. Șerbăuți, împreună cu alți doi bărbați, din aceeași localitate.
În urma acestui fapt, cei trei au fost sancționați contravențional conform Legii 55/2020.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șerbăuți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 22.04.2021, ora 02:48, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin „SNUAU 112” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.