La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 89 pacienți diagnosticați cu Covid-19

Astăzi, 26.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 10258 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

           Din totalul celor 532 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 212 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 83 pacienți sunt în zona tampon și 237 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

           Din cei 212 pacienți diagnosticați Covid-19:

119 prezintă forme medii ale bolii;

17 prezintă forme ușoare,

57 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 13 pacienți sunt ventilați.

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 308 paturi libere din care 13 pentru pacienți Covid-19, 197 în sectorul Non-Covid și 98 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 34 ventilatoare libere, din care 19 pentru pacienții Covid-19.

           La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 89 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

           La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          

           La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          

 

           La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 29 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          

           La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 386 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 99.

         Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

           Numărul total de persoane testate până în prezent este de 87223, în ultimele 24 de ore fiind testate 588 de persoane.

           La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.          

            Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 6 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 6 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 38 au peste zece cazuri în evoluție.

              La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1755 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

           În cursul zilei de 25.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 945 persoane. De asemenea, au fost verificate 89 societăți comerciale Au fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.              

           Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

           Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

           Prefectul județului face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

           Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

 Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

           Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          Deasemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

  La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

  Totodată vă reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

1. Informaţii Simptome

2. Informaţii Contact Direct

3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

Situația privind incidența ratei  infectării la mia de locuitori cu/fără focare la nivelul județului Suceava: Situatie incidenta jud SV 26.11.2020

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Foto: Tamponare cu trei mașini implicate în apropiere de “Zidul Morții”, pe raza localității Șcheia

Astăzi, în jurul orei 11:00, pe raza localității Șcheia, după “Zidul Morții” a avut loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.