Armă neletală și muniție confiscate în PTF Siret

  Echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din PTF Siret a descoperit intr-un autoturism condus de un cetatean român, ascuns și nedeclarat, un pistol neletal și 5 cartușe. Arma și muniția aferentă au fost ridicate în vederea confiscării.

 Ieri, 26 noiembrie a.c., s-a prezentat pe sensul de intrare în țară în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean român, în vâstă de 37 de ani, cu domiciliul în județul Suceava la volanul unui autoturism, înmatriculat în Romania.

 În baza unei analize de risc, echipa comună formata din polițiști de frontieră și lucratori vamal a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit, ascuns și nedeclarat, în spațiul de depozitare aflat sub scaunul pasagerului din dreapta față, un pistol din categoria armelor neletale, marca Walther, prevazut cu un încărcator și 5 cartuse.

 Pe timpul cercetărilor suceveanul a declarat că nu avea cunostinta despre faptul ca trebuie să le declare la intrarea în țară.

 Ca urmare a celor constatate, arma neletală și muniția au fost reținute in vederea confiscarii și urmează a fi predate către reprezentanții IPJ Suceava în vederea expertizării.

Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor și munițiilor, precum și pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, polițiștii de frontieră i-au întocmit cetățeanului român acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate în vederea finalizării cazului și luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa foto: https://www.politiadefrontiera.ro/

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.