Foto: Vulcanizările luate cu asalt pentru schimbarea anvelopelor

Astăzi este luni, ultima zi din noiembrie iar în județul Suceava este o zi de iarnă în toată regula. Temperatura este de 0°C, dar se simt -4°C. Bineînțeles, și precipitațiile au apărut; a nins, iar stratul de zăpadă s-a așternut peste municipiul nostru de județ.

Cu toate că în acestă zi sărbătorim Sfântul Andrei, ocazie prin care vrem să le urăm tuturor sărbătoriților un călduros “La multi ani!”, vulcanizările din Suceava au fost foarte solicitate pentru schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Încă de dimineată, s-au format cozi la schimbat anvelopele.

În atenția șoferilor!

Potrivit legii, șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri publice în condiții de iarnă. Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prevede la art. 112 litera h1 reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestuia, de către Poliția Rutieră, în cazul în care “autovehiculul nu este dotat, la circulaţia pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu anvelope de iarnă, iar autovehiculul de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune ori nu au montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate”.

Este obligatoriu ca mașina să fie echipată cu anvelope de iarnă atunci când drumul este acoperit cu zapadă sau gheață. Cel mai bine este să schimbi cauciucurile atunci când temperatura scade sub 7°C .

Foto:

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Milișăuți

În această dimineață, în jurul orei 09:00, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.