Sursa https://blog.totulmic.ro/2018/12/04/legenda-lui-mos-nicolae/
Sursa https://blog.totulmic.ro/2018/12/04/legenda-lui-mos-nicolae/

Să ne pregătim ghetuțele, vine Moș Nicolae

În haosul pe care îl trăim în acestă perioadă uităm să mai fim fericiți. Probabil acest virus ne-a făcut mai “reci”, însă niciodată nu trebuie să uităm să fim buni, să ajutăm, să dăruim o îmbrațișare strânsă celui ce pe obraz îi curg lacrimi fierbinți. Un alt lucru nu trebuie să îl uităm; decembrie ne aduce cele mai frumoase clipe ale anului, decembrie este o lună friguroasă, dar caldura pe care ne-o pune în suflete topește orice gheață, este luna cadourilor și a speranței; speranța că va urma un an mai bun, că totul se poate schima în bine, că orice spirit rău își pierde puterea.

Prima sărbătoare pe care ne-o aduce decembrie este Sfântul Nicolae, îi sărbătorim și numele, dar de la acestă zi importantă așteptăm altceva. Tradiția spune că Moș Nicolae merge din casă în casă și lasă tuturor copiilor un cadou. Mare atenție, pentru că acest moș nu iartă obrăzniciile și lasă tradiționala nuielușă copiilor care nu ascultă de părinți. Să ne aducem aminte de legenda lui Moș Nicolae.

“Una dintre cele mai cunoscute legende despre Moş Nicolae este povestea celor trei fete sărace, care neavând zestre nu puteau să se căsătorească şi urmau să fie vândute de tatăl lor unor bărbaţi înstăriţi. Se spune că Sfântul Nicolae, aflându-le durerea, le-a aruncat fiecăreia pe geam, într-o noapte, câte un săculeţ de bani. Săculeţii au căzut fie în ciorapii puşi la uscat, fie în ghete. De aici este obiceiul ca darurile de Moş Nicolae să fie puse în ghetuţe. ” Sursa: https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/traditii-si-obiceiuri-de-mos-nicolae-in-lume

Acum că ne-am reamintit de cât de frumoasă este acestă perioadă, să ne bucurăm de ce ne-a rămas; de iubire, de compasiune și de puterea de a face bine.

Să ne pregătim ghetele, pentru că în seara de sâmbătă a acestui weekend, Moș Nicolae va veni, iar dacă nu ne va aduce cadouri, cu sigurață ne va umple cu căldură inimile noastre ce poate s-au golit în acest an.

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 22.04.2021, ora 02:48, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin „SNUAU 112” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.