Foto: O casă de locuit și două depozite de furaje cuprinse de un incendiu la Solonețu Nou. Șase autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu

UPDATE 

 La 06.10.2020, în jurul orei 19:20, pompierii militari ai subunităților din Solca, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Cacica, Arbore și Botoșana, au intervenit cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Solonețu Nou, din comuna Cacica. La sosirea echipajelor, ardeau construcțiile din două gospodării, cu pericol de propagare la vecinătăți. Incendiul a fost lichidat la ora 23:45.

  La primul proprietar, au ars bucătăria de vară, depozitul de furaje, șopronul, magazia de lemne, 50% din adăpostul de animale și din casa de locuit (P+1), toate construite din lemn, pe o suprafață însumată de aproximativ 300 mp. Au mai ars bunuri din gospodărie și s-au degradat părțile construcțiilor care nu au ars. La cea de-a doua gospodărie, au ars depozitul de furaje și o construcție anexă, de asemenea construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, și s-au degradat bunuri casnice.

  Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente.

***

O casă de locuit și două depozite de furaje de la gospodariile învecinate, au fost cuprinse dumincă seară de un incendiu în localitatea Solonețu Nou. La fața locului, au intervin pompierii militari de la subunitățile din Solca, Gura Humorului și Suceava, precum si lucratori SVSU Cacica, Botoșana și Arbore, în total cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD. Nu s-au anuntat victime, pana in acest moment. Misiunea este in dinamica.

Incendiul este localizat, la nivelul celor trei obiective amintite, cu trei proprietari diferiti, si care ard generalizat. Dat fiind cantitatea mare de furaje, interventia va fi de durata, pentru identificarea tuturor focarelor ascunse. Revin, cand voi avea si alte noutati.

Foto

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Vârstnicii și persoanele vulnerabile – prioritate la vaccinare

“Ieri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.