Date Covid-19 pentru județul Suceava. Situația fiecărei localități din județ

       Astăzi, 14.12.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 12347 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 12 persoane declarate vindecate.

  •            Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 368 paturi libere, din care 58 pentru pacienți Covid-19, 187 în sectorul non-Covid și 123 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid, sunt 22 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 13 pentru pacienții non-Covid.
  •            La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 83 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare, 48 prezentând forme medii, 23 forme grave și 2 pacienți în formă critică) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți.
  •            La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 29 prezintă forme medii și 2 forme grave, 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 4 locuri în sectorul Covid.
  •            La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (17 prezentând forme medii și 4 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.          
  •            La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare și 10 prezentând forme medii) și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 18 locuri în sectorul Covid.          
  •            La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 cu formă medie a bolii și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 24 locuri în sectorul Covid.         

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 328, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 83.

     Suntem în apropierea sărbătorilor de iarnă și pe această cale facem un apel către cetățenii județului Suceava pentru a respecta regulile impuse de autorități. Deși statistica cazurilor de Covid – 19 de la nivelul județului Suceava indică o scadere, trebuie să fim precauți și responsabili în perioada ce urmează. Vă recomadam câteva reguli simple și la îndemână: purtați masca de protecție, încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață, evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber sau optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație.

           Dacă reușim să respectăm aceste minime reguli cu toții avem posibilitatea de a petrece sărbătorile de iarnă sănătoși și alături de cei dragi în familie!

 

 

Vezi original dând click aici ->[14.12]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totodată vă reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

1. Informaţii Simptome

2. Informaţii Contact Direct

3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa foto arhiva

Vârstnicii și persoanele vulnerabile – prioritate la vaccinare

“Ieri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.