Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Material lemnos în valoare de peste 8.900 euro confiscat de poliţişti

              În perioada 10-14.12.2020, în baza planului de acțiune Scutul Pădurii 2020 poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Suceava în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul prelucrării şi comercializării de material lemnos, ocazie cu care s-a constatat faptul că, din depozitul societății au fost expediate cantitățile de 4,45 mc lemn rotund rășinoase și 59,57 mc cherestea rășinoase fără avize de însoțire a materialelor lemnoase, aspecte care au rezultat în urma efectuării balanței dintre stocul scriptic și cel faptic.               

              În calitate de operator economic nu a fost îndeplinită obligația de a verifica veridicitatea codului unic precum și data, ora, minutul și secunda prin interogarea aplicației SUMAL, la momentul efectuării recepției în depozitul societății.

  Având în vedere cele constatate s-a procedat la sancționarea contravențională a societăţii comerciale, cu amendă în cuantum de 15.000 lei, conform art. 19 alin. 1, lit. b și avertisment conform art. 19, alin. 6, lit. l din Lg. 171/2010, iar în baza art. 19 alin.1 din Lg. 171/2010 a fost luată și măsura complementară de confiscare a cantităților de 4,45 mc lemn rotund rășinoase și 59,57 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 43.596,23 lei.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.