Țigări de contrabandă în valoare de peste 146.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră la Izvoarele Sucevei

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competentă, aproximativ 12.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 146.000 lei.

În ziua de 18 decembrie a.c., polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 10.30, lucrătorii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Izvoarele Sucevei, trei persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce. În acel moment, bărbații au abandonat coletele și au fugit. Astfel, lucrătorii noştri au executat două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, nereușindu-se reținerea acestora.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În urma cercetării zonei au fost descoperite trei colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.998 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de 35.077 lei.

*În aceeași zi, un echipaj din cadrul aceluiaşi sector a descoperit, în apropierea frontierei de stat, 19 colete cu țigări, de proveniență ucraineană, abandonate.

Și în acest caz au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde s-a stabilit că, în total, sunt 9.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 111.150 lei.

În ambele cazuri, cantităţile de țigări, au fost ridicate în vederea confiscării, efectuându-se cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Autoturism căutat de autoritățile din Italia, descoperit în Moisei

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus în cooperare cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.