Video: Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial, a fost condus pe ultimul drum

Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial, a fost condus pe ultimul drum. Corpul neînsuflețit al tehnicianului a fost depus luni, la casa mortuară situată în spatele Bisericii Sfânta Înviere – Trei Clopote, din municipiului Suceava.

Astăzi, 22 decembrie a.c., mașina funerară cu trupul neînsuflețit, a ajuns în localitatea Stamate în jurul orei 11.00, la intrarea în localitate, conform obiceiului local, sătenii au  aruncat cu apă.  Cortegiul funerar, a fost întâmpinat de Fanfara Stamate, condusă de Vasile Leontică, ce i-a prezentat onorurile și a cântat Marșul Generalului și o strofă din Imnul României. Trupul neînsuflețit a fost depus apoi, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din localitate, după care, a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la cimitirul local, după dorința acestuia, unde au participat rudele, prietenii apropiați, alături de oficialitățile locale, primarul  Vasile Hîj  și  viceprimarul Sabie Vasile Marian.

Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial

“Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial. În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo București), stabilindu-se în Australia, împreună cu soția, dar și atleta sa, Daniela Costian (și astăzi recordmana României la aruncarea discului). Pentru țara de la antipozi, Daniela Costian a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona și una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993.

Revenit în țară și stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de șase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății. Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, și un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezența în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut același rezultat cu cel al ultimului admis!, se arată într-un comunicat FRA.

Tehnician cu o contribuție imensă în probele de aruncări, a pus pasiune în tot ce a făcut pentru atletism și a crescut generații întregi de atleți. În ultimii ani, el a activat la CSM București.

Dumnezeu să Îl odihnească în pace!

Video:

Publicitate

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 22.04.2021, ora 02:48, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin „SNUAU 112” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.