Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 26.12.2020, ora 00.03, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, pe strada Calea Burdujeni, la intersecția cu strada Calea Unirii, a observat un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, a pătruns cu partea dreaptă a autoturismului pe trotuarul aflat pe partea dreaptă a părții carosabile, după care s-a oprit cu partea stângă față în scuar-ul amplasat la ieșirea din sensul giratoriu către com. Adâncata. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 59 ani, din mun. Suceava. Întrucât acesta emana halena alcoolică, polițiștii au solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Biroului Rutier în vederea testării acestuia cu aparatul etilotest. La sediul Poliției Mun. Suceava, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest,rezultând o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la UPU Suceava unde s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

La 26.12.2020, în jurul orei 1301, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung Moldovenesc au depistat pe DJ175 de pe raza com. Pojorâta, autoturismul condus de un tânăr de 25 ani, din com. Moldova Sulița, cu viteza de 87 km/h, fiind oprit în vederea luării măsurilor legale. Cu ocazia verificării documentelor în bazele de date specifice, respectiv a permisului de conducere prezentat pentru control, emis de autoritățile italiene, s-a constatat că acesta figurează cu mențiunea „anulat”.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 26.12.2020, ora 17.00, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza de competenţă a oprit pe DC sat Giurgești, com. Vulturești, autoturismul condus de un tânăr de 21 ani, localnic, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 26.12.2020, ora 21.50, patrula din cadrul SPR 8 Adâncata în timp ce efectua activități pe linie de poliție rutieră, conform planului de acțiune aflat la nivelul SPR 8 Adâncata, a oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ208B, de pe raza satului Berești, comuna Hănțești, condus de un bărbat de 31 ani, din com. Hănțești. S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La 26.12.2020, în jurul orelor 17.17, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Suceava a fost sesizat de către ofițerul de serviciu din cadrul Poliției mun. Suceava, despre faptul că o patrulă din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Ordine Publică a observat pe bld. 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava, un autoturism ce staționa pe partea carosabilă. La fața locului a fost găsit autoturismul ce era staționat pe bld. 1 Decembrie 1918, pe banda II de circulație și o persoană de sex masculin care se afla la volanul autoturismul, fiind singură în autoturism. Întrucât conducătorul auto identificat ca fiind un bărbat de 46 ani, localnic, se afla într-o vădită stare de ebrietate, în prezența martorului ocular a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare conducătorului auto i s-a comunicat faptul că urmează a fi condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta, în prezența martorului a refuzat, declarând că nu dorește prelevarea de mostre biologice de sânge

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ulterior urmând ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată în infracțiunea de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

La 26.12.2020, orele 22.43, lucrătorii SPR 12 Preutești, au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza comunei Bunești, pe DN 2, a avut loc un accident rutier, iar șoferul pare a fi sub influența băuturilor alcoolice. La faţa locului a fost identificat un autoturism ce se afla în afara părții carosabile, fiind avariat. Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 35 ani, din Municipiul Suceava și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.

În urma incidentului rutier nu au rezultat victime, producându-se doar pagube materiale.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Hotărârea CNSU numărul 4: Persoanele ce s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anticovid nu vor mai sta în carantină la venirea în țară din zonele galbene

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.