Conducători auto cu alcool pur în aerul expirat opriți de către poliție
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 31.12.2020, în jurul orei 10.55, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Buneşti din mun. C-lung Moldovenesc a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul vinovat de producerea acestuia se află sub influenţa alcoolului. La data de 31.12.2020, în jurul orelor 10.55, un bărbat de 59 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea auto pe str. Buneşti din mun. C-lung Moldovenesc, a acroşat un autoturism parcat pe partea stângă a sensului său de deplasare, iar ulterior a intrat în coliziune cu un alt autoturism, ce se afla de asemenea parcat. În urma coliziunilor au rezultat pagube materiale la toate cele trei autovehicule implicate.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Suceava

La 31.12.2020, în jurul orei 12.10, patrula de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce acţiona în cartierul ”Obcini” din mun. Suceava, a oprit pentru control un autoturism care circula pe str. Corneliu Coposu, din direcția bld. ”Pref. Gavril Tudoraș” spre ”Calea Obcinilor”, întrucât conducătorul auto folosea telefonului mobil în timpul mersului.
Deoarece conducătorul auto de 42 ani, din com. Șcheia, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.

Broșteni

La 02.01.2021, ora 20:53, lucrătorii Poliției orașului Broșteni, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare supraveghere și control trafic rutier pe raza de competență a orașului, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe D.J. 174 A, str. Neagra, din oraşul Broşteni, condus de un bărbat în vârstă de 31 ani, localnic.
În urma interogării bazelor de date a reieșit faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vatra Dornei

La 03.01.2021, în jurul orei 00:10, un echipaj din cadrul Poliţiei mun. Vatra Dornei – Biroul de Ordine Publică, aflat în serviciu pe strada Mihai Eminescu din mun. Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul, condus de un tânăr de 27 ani, localnic.
Întrucât prezenta halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Incendiu în localitatea Neagra Șarului

La 17 ianuarie 2021, în jurul orei 15:48, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.