Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

*La 03.01.2021, ora 01:19, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au efectuat semnale regulamentare de oprire autoturismului condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în comuna Vicovu de Jos.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

*La 03.01.2021, ora 03.45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.J. 208 A Ipotești a avut loc un accident de circulație soldat doar cu pagube materiale iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

În afara părții carosabile a D.J.208 A Ipotești, sens de deplasare comuna Bosanci către mun. Suceava, a fost identificat un autoturism care prezenta avarii în partea din față ca urmare a coliziunii cu o conductă de gaz.

Echipajul de poliție din cadrul Biroului Rutier a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultând valoarea de 0,60 mg/l alcool pur alcool pur în aerul expirat.

În continuare, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Judeţean Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

 *La 03.01.2021 ora 21.15, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe strada Castanilor de pe raza sat/com. Mitocu Dragomirnei, polițiștii au observat un autovehicul al cărui conducător, la vederea autospecialelor de poliție, a oprit pe partea stângă a drumului public și s-a îndepărtat în grabă de mașină. S-a procedat la urmărirea și interceptarea persoanei în cauză, ocazie cu care i s-au solicitat documentele personale și cele ale autovehiculului pe care l-a condus.

S-a constatat că este un tânăr de 22 ani, că nu are asupra sa documentele personale și cele ale autovehiculului și că nu este posesor de permis de conducere.

Totodată, s-a procedat la verificarea a autoutilitarei stabilindu-se că aceasta a fost radiată din circulație la data de 14.08.2020 și inspecția tehnică periodică este expirată din data de 28.10.2020.

Șoferul a fost condus la sediul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, care urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii SPR 8 Adâncata.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional conform prev. art. 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 și art. 147 pct. 1 din H.G. 1391/2006 pentru ITP expirat și lipsa documentelor personale și ale autoutilitarei.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.