Sursa Foto arhiva
Sursa Foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

*La 08.01.2021, orele 14:00, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au obținut o informație cu privire la faptul că un autoturism se îndreaptă către comuna Horodnic de Sus şi este posibil ca şoferul să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.

În baza informaţiei s-a procedat la identificarea şi oprirea pentru control a autoturismului care avea direcţia de deplasare pe DN2E, pe raza comunei Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 57 ani din mun. Rădăuţi, care a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Soferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii P.P. Horodnic de Sus.

*La 08.01.2021, orele 19.30, lucrătorii Poliției Orașului Salcea, fiind în serviciul de patrulare pe raza localității Dumbrăveni, com. Dumbrăveni, pe Drumul Național 29, pe raza localității Dumbrăveni, au observat un autoturism care circula sinuos, existând suspiciunea despre conducătorul auto că a consumat băuturi alcoolice.

S-a procedat, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotarea Poliției Orașului Salcea, la oprirea vehiculului în cauză, vehicul care a virat la stânga de pe drumul national.

La vederea semnalelor, conducătorul auto nu s-a conformat, însă în cele din urmă a oprit în parcarea unui magazin.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 28 de ani, domiciliat în sat/com. Dumbrăveni și întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aer expirat.

Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Suceava, unde i s-au recoltat 2 mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”.

Publicitate
edyand

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.