Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

     *La 10.01.2021, orele 15.05, Poliția oraşului Dolhasca a fost sesizată despre faptul că, pe raza localităţii un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul implicat în evenimentul rutier cât şi conducătorul auto, un localnic de 59 de ani.

                Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

                În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.

     *La 10.01.2021, orele 22.25, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos autoturismul condus de un tânăr de 17 ani din comuna Voitinel.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

De asemenea s-a stabilit că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 13.12.2020 şi poliţa de asigurare obligatorie expirată din data de 16.10.2020, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.

  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

         *La 10.01.2021, ora 21:30, Secţia 9 Poliţie Rurală Șcheia a fost sesizată despre faptul că, pe strada Cetății din comuna Șcheia, a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul auto, un bărbat de 52 de ani din municipiul Suceava.

Bărbatul de 52 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

              În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

            *La 10.01.2021, orele 23.01, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Dornești, autoturismul condus de un localnic de 36 ani.

               Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, reultatul fiind de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

              În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

         *La 10.01.2021, orele 23.08, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Dolhasca, a oprit pentru control pe strada Dr. C. Arseni din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 35 ani din judeţul Botoșani.

               Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 35 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

              În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

Publicitate

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.