Foto-video: Biserica din Brodina de Sus, a ars în totalitate

Miercuri seară, un puternic incendiu a cuprins biserica din Brodina de Sus. La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la mai multe subunități și SVSU-urile din zonă, în total, peste 10 autospeciale, de pompieri militari de la Vicovu de Sus și Rădăuți, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor din zonă.

Incendiul care se mainfesta pe o suprafață de aproximativ 350 mp, a fost localizat si se lucrează pentru lichidare. La fața locului au rămas două autospeciale de la Detasamentul C-Lung, două de la Garda Vicov și două de la Detasamentul Rădăuti. Din fericire nu au fost victime. Biserica a ars in totalitate. În picioare a rămas clădirea clopotniței.

Biserica ce a ars complet, a fost sfințită în 30 iulie 2017  (în 2009 au început lucrările de extindere la schit) de către ÎPS Pimen, PS Damaschin Dorneanul și Arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, în această biserica de rit vechi,  credincioși din Brodina de Sus trebuiau să sărbătorească în această noapte Anul Nou pe rit vechi și Ajunul Sfântului Vasile.

Vom reveni cu detalii

Foto ISU Bucovina Suceava

Video

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Incendiu la o autoutilitară, în municipiul Vatra Dornei

În această dimineață, în jurul orei 8:45, a izbucnit un incendiu la o autoutilitară, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.