Din cele 114 localități din județul Suceava, șase nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție

              Astăzi, 27.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 15984 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 33 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 48 persoane declarate vindecate.

           Din totalul celor 574 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 49 pacienți sunt în zona tampon și 324 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Localitățile ce nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție sunt: Cârlibaba, Grămești, Sadova, Poieni Solca, Ulma, Ciocănești.

Click aici pentru a vedea situația incidenței ratei infectării pentru fiecare localitate.

Incidenta SV 27.01.2021

  • Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 309 paturi libere, din care 44 pentru pacienți Covid-19, 160 în sectorul non-Covid și 105 pentru zona tampon.
  • La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 24 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19, și 13 pentru pacienții non- Covid.
  • La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 94 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare, 67 prezentând forme medii, 17 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, sunt 5 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internati 2 pacienți, nemaifiind nici un loc disponibil.
  • La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 30 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 23 prezintă forme medii, 7 forme grave, 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 5 locuri în sectorul Covid.
  • La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 15 forme medii și 6 cu forme grave) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 4 locuri în sectorul Covid.
  • La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare și 20 prezentând forme medii), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.          
  • La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare și 7 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 389 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 66.

 La nivelul județului sunt disponibile 85 de locuri libere Covid și 116 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 125922, în ultimele 24 de ore fiind testate 987 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 1019 persoane, din care 111 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

  De asemenea, în izolare la domiciliu se află 718 de persoane, din care 69 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.          

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 6 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 30 au peste zece cazuri în evoluție.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Foto/Video: Două persoane au fost transportate la spital, în urma unui accident la Rădăuți

Un accident a avut loc în această dimineață, în Rădăuți, pe varianta spre Volovăț (Podu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.