Sursa foto Arhiva
Sursa foto Arhiva

Material lemnos confiscat și sancțiuni în valoare de 10.000 lei aplicate de polițiști în cadrul unor controale în trafic

La 20.02.2021, în intervalul orar 0600 – 1100, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu  specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii”, au efectuat controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava-Cornu Luncii-Mălini-Slatina-Valea Moldovei.

În jurul orei 0652 pe raza comunei Cornu Luncii a fost depistat un șofer în vârstă de 31 ani din comuna Slatina, care transporta cu autoutilitara material lemnos-cherestea rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 m.c. cherestea rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Ulterior, în jurul orei 0721 pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat vârstă de 44 ani din comuna Mălini, care transporta cu autoutilitara material lemnos-deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 m.c. deșeuri material lemnos specia rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de 4,104 m.c., care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Publicitate

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa Foto Arhiva

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 04.03.2021, ora 16.40, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a primit spre punere în aplicare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.