Luna pădurii a debutat la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu o acțiune de împădurire la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești

Vineri, 2 aprilie 2021, Sectorul Agro-silvic bisericesc, în colaborare cu Sectorul Misiune, Departamentul Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii au organizat o acțiune de plantare în cadrul evenimentului „Luna pădurii”, care debutează anual la 15 martie și se încheie la 15 aprilie. La acțiune au participat mai mulți tineri voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni, care au avut ocazia să participe alături de specialiștii silvici la plantarea unei noi păduri, înțelegând astfel cum ia naștere o pădure.

Acțiunea de împădurire a avut loc la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, cantonul silvic Igoaia, UP I Ilișești, u.a. 95H, pe o suprafață de 5.000 mp. Tinerii voluntari au avut ocazia să planteze 2.000 de puieți de molid, paltin, frasin și fag. Campania are menirea de a conștientiza în rândul tinerilor rolul pe care pădurea îl are prin funcțiile sale economice, ecologice și sociale.

De asemenea, sunt promovate acțiunile de voluntariat prin implicarea tinerilor, a asociațiilor, a mediului economic, precum și a specialiștilor silvici pentru ca prin astfel de campanii toți cei implicați să poată participa activ la regenerarea suprafețelor de pădure prin împădurire. Educarea tinerei generații pentru a înțelege rolul multiplu pe care îl reprezintă pădurea este foarte importantă deoarece doar printr-un echilibru între multiplele funcții pe care le are pădurea se va reuși satisfacerea nevoilor populației, atât de lemn pentru activități curente și dezvoltare economică, cât și de protecție sau de recreere.

Vezi toata stirea Arhiepiscopia Sucevei

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.