Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 16.04.2021, ora 23.50, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, au identificat în trafic pe drumul comunal 38, pe raza loc. Slobozia Sucevei, com. Grănicești, autoturismul condus de către un bărbat de 50 ani, din com. Grănicești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg./litru alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „Conducere sub influența alcoolului”.
Șoferul a fost sancționat contravențional și cu amendă de 2.000 lei cf Legii 55/2020.

La 16.04.2021, ora 19.02, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din municipiu, un conducător auto care se află sub influența băuturilor alcoolice a produs un eveniment rutier cu pagube materiale.
Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii din cadrul Comportamentului Rutier au identificat un autoturism, pe trotuarul de pe partea dreaptă, care a acroșat poarta de acces în curtea unui imobil. Lângă autoturism, se afla un bărbat de 48 ani, din mun. Rădăuți, vizibil sub influența alcoolului și care a declarat verbal faptul că el a condus autoturismul.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,89 mg/L alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 16.04.2021, ora 17.10, Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană de sex masculin, posibil sub influența alcoolului, s-a urcat la volanul autoturismului, deplasându-se pe DN 17 spre mun. Suceava.
Cu ocazia patrulării pe DN 17, s-a procedat la oprirea autoturismului în dreptul localității Trei Movile, comuna Șcheia. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 44 ani, din com. Șcheia,.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 16.04.2021, ora 17.44, Poliția mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, pe Calea Unirii din mun. Suceava a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul unuia dintre autoturismele implicate a abandonat autoturismul și a fugit de la fața locului.
La fața locului polițiștii l-au identificat pe un bărbat de 45 ani, din mun. Suceava, în calitate de apelant și un autoturism ce era staționat pe banda I de circulație cu motorul pornit, fără nicio persoană în interior.
Apelantul a fost condus la sediul Poliției mun. Suceava în vederea completării unei declarații tip de accident rutier soldat cu pagube materiale, iar în scurt timp, la sediul poliției s-a prezentat și un tânăr de 25 ani, din com. Preutești, care a declarat faptul că el a condus autoturismul abandonat pe Calea Unirii din mun. Suceava și că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost identificat de către apelant ca fiind conducătorul autoturismului care a fost implicat în evenimentul rutier sesizat. Fiind interogate bazele de date s-a constatat faptul că numitul bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu are polița RCA valabilă, iar înmatricularea autoturismului este suspendată de drept, având I.T.P. expirată din data de 15.03.2021.
S-a procedat la sancționarea contravențională a șoferului de 25 de ani pentru următoarele abateri: RCA expirat, I.T.P. expirat și lipsă documente, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului, precum și plăcuțele cu numere de înmatriculare.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Publicitate
edyand

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa arhiva

Două unități comerciale sancționate pentru nerespectarea interdicțiilor privind măsurile de prevenire a răspândirii SarsCov2

La data de 08.05.2021, în intervalul orar 19:00-23:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.