Țigări in valoare de peste 70.000 lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 5.999 pachete cu țigări, în valoare de 70.188 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 15 aprilie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcția localității Ulma, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre interiorul țării mai multe colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, ignorând somațiile lucrătorilor noștri.

În vederea reținerii persoanelor implicate, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data cei în cauză nu s-au oprit. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite 12 baxuri cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.999 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 70.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Foto:

Video:

Publicitate

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Incendiul de la Marginea nu a fost provocat, ci a plecat de la un scurtcircuit

Incendiul din noaptea de miercuri spre joi de la Marginea, unde a ars un adăpost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.