Atelier de încondeiat ouă la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava

Duminică, 18.04.2021, credincioșii participanți la Sfinta Liturghie, în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava, au descoperit, cu surprindere, cât de talentați sunt copiii acestei parohii. La sfârțitul slujbei, a avut loc, printr-o expoziție, încheierea oficială a Atelierului de încondeiat ouă, atelier devenit o tradiție la parohia noastră, în perioada Postului Sfintelor Paști. Activitatea se înscrie într-un program mai amplu de păstrare și perpetuare a meșteșugurilor tradiționale bucovinene.

Și în acest an, la organizarea acestui atelier, Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava a avut ca și colaborator Asociației Mereu Tineri din Suceava, care a asigurat toate cele necesare desfășurării proiectului.

Au participat 15 copii, care, pe parcursul a două săptămâni, s-au străduit să-și ducă la bun sfârșit exponatele. Urmând, cu migală, toate etapele: golirea și spălarea ouălor, trasarea modelului cu ceară, alternativ cu introducerea lor în băi de culoare, curățarea cerii și lăcuirea, participanții au expus lucrări foarte frumoase, aducând încântare credincioșilor. Și, deși cei mai mulți dintre copii doreau să-și păstreze ouăle pe care le-au încondeiat, la insistențele vizitatorilor, au fost nevoiți să vîndă din ele.
Iar noi, felicitându-i pentru strădania lor, sperăm că vor duce mai departe acest meșteșug.

Nădăjduim că vom reuși să organizăm, în acest an, și alte activități pentru promovarea valorilor autentice românești, spre slava lui Dumnezeu. (Pr. Gheorghe Husarciuc, Prof. Ramona Nicoleta Husarciuc)

Foto

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa arhiva

Două unități comerciale sancționate pentru nerespectarea interdicțiilor privind măsurile de prevenire a răspândirii SarsCov2

La data de 08.05.2021, în intervalul orar 19:00-23:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.