Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 24.04.2021, ora 21.40, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, executând activități pe linie de poliție rutieră, în scopul combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto, au oprit pentru control, pe D.N.29A din satul Zvoriștea, comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din com. Șendriceni, jud. Botoșani, care s-a legitimat cu cartea de identitate și a declarat verbal că deține permis de conducere însă este în curs de preschimbare. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce suspendat.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de: „conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat”.

La 24.04.2021, în jurul orei 21.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce patrulau pe strada Calea Unirii din Municipiul Suceava, au oprit pentru control, pe strada Calea Burdujeni, autoturismul condus de către un bărbat de 34 ani din mun. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Șoferul și pasagerul din autoturismul condus de acesta au fost sancționați contravențional conform Legii nr.55/2020 deoarece nu au avut declarație pe proprie răspundere completată în prealabil.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa arhiva

Două unități comerciale sancționate pentru nerespectarea interdicțiilor privind măsurile de prevenire a răspândirii SarsCov2

La data de 08.05.2021, în intervalul orar 19:00-23:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.