sursa foto arhiva
sursa foto arhiva

Bărbat reținut de polițiști pentru mărturie mincinoasă în cadrul unui dosar penal la regimul rutier

În urma cercetărilor efectuate de polițiști în legătură cu producerea unui eveniment rutier la data de 29.05.2021, privind comiterea la data de 28.05.2021, în cadrul activităților de cercetare penală desfășurate în cauză, s-a stabilit faptul că unul dintre martorii audiați la data de 28.05.2021 cu privire la comiterea faptei de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cu intenția de ajuta autorul, a făcut afirmații mincinoase cu privire la aspectele esențiale ale cauzei și nu a spus tot ce știa, fapt care a îngreunat și a tergiversat stabilirea adevărului și a împrejurărilor exacte de comitere a infracțiunii cercetate.
Astfel, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „mărturie mincinoasă” și s-a dispus continuarea urmăririi penale față de un tânăr de 18 ani, din com. Bilca.

Prin ordonanța organului de cercetare penală a poliției judiciare din data de 31.05.2021, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.
Persoana reținută a fost condusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți unde procurorul de caz a dispus controlul judiciar față de cel în cauză pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data și ora expirării măsurii reținerii, după care a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „mărturie mincinoasă”.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

sursa foto arhiva

Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente pentru zona de munte a județului Suceava, începând de astăzi, la ora 23.00

ANM a trimis astăzi, 30 noiembrie, două avertizări meteo ce vizează mai multe zone ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.