Breaking News

Foto: Peste 9.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

n urma unor acţiuni derulate în zona de responsabilitate, poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat şi indisponibilizat 9.450 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 110.000 lei. Cercetările continuă pentru depistarea persoanelor implicate în activităţile de contrabandă.

În data de 08 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației – au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

Astfel, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 1,7 km de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Falcău,  mai multe persoane care transportau colete voluminoase. Imediat, colegii noștri au acționat pentru oprirea grupului, au somat persoanele, însă acestea nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit spre interiorul localităţii.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului cinci colete. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.950 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare se ridică la suma de 104.715 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfăşurat o activitate pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. În data de 8 iunie a.c., în jurul orei 01.00, colegii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au auzit, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un zgomot specific unui aparat de zbor de mici dimensiuni (dronă). În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe malul  râului Siret un colet care conţinea 500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 5.850 lei.

Si in acest caz, cercetările continuă  în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto:

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto/Video – Patru gospodării afectate de un incendiu de proporții în localitatea Dragoșa

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.