Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 18.06.2021, ora 15.10, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce efectua activități pe linie de poliție rutieră pe DJ208T, de pe raza satului Fetești, comuna Adâncata, a oprit regulamentar folosind semnalele acustice și luminoase autoturismul condus de un bărbat de 47 ani, domiciliat în satul Fetești. S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,55 alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru recoltarea a două probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.

La 18.06.2021, în jurul orei 19:00, un tânăr de 22 ani din com. Forăști, în timp ce conducea autoturismul din direcția strada Unirii către strada Victoriei, pe aleea ce face legătura între cele două străzi, în intersecție cu str. Victoriei, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat din mun. Fălticeni, care circula regulamentar pe str. Victoriei În urma producerii accidentului nu au rezultat victime. Conducătorul auto de 22 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două probe biologice de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni. Fiind verificat în baza de date s-a stabilit că bărbatul posedă permis de conducere, însă acesta figurează reținut pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat de lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

La 18.06.2021, orele 20:00, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce se afla în serviciul pentru controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza comunei Bosanci, a observat în trafic un autoturism care circula pe D.J. 208 A, al cărui conducător auto la vederea echipajului de poliție a demarat în viteză. S-a procedat la pornirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei însă autoturismul nu a oprit la semnal. Autoturismul în cauză a fost urmărit pe o distanță de circa 3 km pe mai multe drumuri comunale din localitatea Bosanci. După intersecția drumurilor D.C. 70A și Drumul Județean 208 A, conducătorul autoturismului urmărit a pierdut controlul direcției, a derapat și s-a oprit într-o stivă din pavele ce se afla pe acostamentul Drumului Județean 208 A Bosanci, în urma impactului rezultând doar avarierea autovehiculului. La volanul autoturismului a fost identificat un minor de 16 ani,domiciliat în sat/com. Bosanci.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg./L alcool pur în aerul expirat, iar întrucât nu avea asupra sa documentele sale și nici ale autoturismului condus, s-a procedat la verificarea în bazele de date, stabilindu-se că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cu ocazia verificării autoturismul în bazele de date s-a constatat că vehiculul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 20.07.2019 şi nici poliţa RCA valabilă. La sediul Postului de Poliție Ipotești s-a prezentat si tatăl minorului, care a declarat faptul că în seara de 18.06.2021, se afla la domiciliu unde dormea și nu a auzit când fiul său a luat mașina. Totodată, susnumitul a declarat că a cumpărat autovehiculul de la o persoană din satul Bosanci fără a perfecta însă actele iar în legătură cu fapta de furt în scop de folosință comisă de fiul său nu dorește să depună plângere prealabilă.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, s-a luat și măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea dispozițiilor art. 10 alin. 1 din OUG 195/2002, art. 147 pct. 1 din HG 1391/2006 și art. 3 din Legea 132/2017 cu amendă în cunatum a 7.5 puncte de penalizare 1087,5 lei precum și măsura complementară a reținerii plăcuțelor de înmatriculare.

La 18.06.2021, la ora 2336, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier cu autospeciala pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism ce se deplasa pe direcția com. Straja către oraș Vicovu de Sus, prin punere în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase. Conducătorul auto s-a conformat și a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 20 de ani, din com. Brodina. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, recoltându-se două mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Publicitate
paradisebakeryplaton [/su_box

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 22.07.2021, ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DC27, în localitatea Păltinoasa, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.