Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 25.06.2021 un bărbat din sat/com. Ciocănești, str. Principală, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN17 din localitatea Pojorâta fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 105 km/h în localitate, fapt pentru care s-a procedat efectuarea semnalului regulamentar de oprire al acestuia prin utilizarea semnalelor acustice și luminoase, dar conducătorul auto și-a continuat deplasarea și a virat ulterior dreapta pe o strada lăturalnică, fiind oprit în dreptul unui imobilul din localitatea Pojorâta. Cu ocazia discuțiilor purtate cu conducătorul autoturismului s-a constatat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest, acesta fiind de acord. În urma testării a rezultat o concentrație alcoolică de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat. După aceasta, șoferul a fost condus la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă, cu respectarea prevederilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La 25 iunie 2021, în jurul orei 2010, un echipaj de poliție din cadrul compartimentului rutier a oprit în trafic pe DN17 B raza comunei Dorna Arini un autoturism care se deplasa dinspre comuna Crucea spre municipiul Vatra Dornei. La volanul autoturismului în momentul opririi se afla un bărbat de 28 de ani din com. Pojorâta, sat Valea Putnei, jud. Suceava care a prezentat documentele autoturismului condus lucrătorilor de politie si a declarat verbal că are permisul de conducere reținut. În urma verificării în baza de date polițiștii au constatat faptul că șoferul posedă permis de conducere care a fost însă reținut la data de 21.07.2020 pentru săvârșirea unor abateri la regimul rutier. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 22.07.2021, ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DC27, în localitatea Păltinoasa, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.