Foto: AMPLĂ ACȚIUNE PE RAZA JUDEȚULUI SUCEAVA PENTRU COMBATEREA TĂIERILOR FĂRĂ DREPT DE ARBORI ȘI PREVENIREA DELICTELOR SILVICE

În perioada 5 – 9 iulie a.c., Direcția de Ordine Publică a Poliției Române, prin Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, a derulat o acțiune operativă, în județul Suceava, pentru prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național. De asemenea, a fost verificată respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici, pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Astfel, au fost controlați 12 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier, fiind constatată o infracțiune de fals intelectual. Totodată, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 125.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 677,626 metri cubi de material lemnos, în valoare aproape 170.000 de lei.  În activități au fost angrenați polițiști specializați în domeniul silvic din Suceava, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Maramureș și Vrancea, precum și specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere din Suceava, Focșani, Oradea, Ploiești și Râmnicu Vâlcea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Foto:

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 22.07.2021, ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DC27, în localitatea Păltinoasa, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.