Un bărbat de 45 de ani a suferit mai multe leziuni, după ce a fost atacat de urs, la o stână din județul Harghita, la granița cu județul Suceava. Un tânăr de 26 de ani a reușit sa fugă, fiind la această oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști

Eevenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat județelor Suceava – Harghita – Mureș a avut loc vineri seară, pe raza județului Harghita. Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni amplasată pe raza județului Harghita, trei bărbați au încercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani, a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni, fiind transportat la o unitate medicală din județul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fugă, fiind la această oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din județul Harghita.

Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate si coordonate de autoritățile din Harghita, cu 21 pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și două autoșenilate. În sprijin vor veni și echipaje de la ISU Iași și ISU Neamț cu camere de termoviziune.

Sunt continuate activitățile de căutare în cazul bărbatului de 26 de ani, atât pe raza județului Harghita cât și Suceava, sub coordonarea autorităților din Harghita, în cauză a fost deschis un dosar penal întocmit pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului, fiind gestionat și instrumentat de către Parchetul de pe langa Judecătoria Toplița.

 

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul de Istorie Siret și Memorialul Holocaustului vor fi deschise în curând pentru public

Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, o investiție a Consiliului Județean Suceava de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.