Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 23.07.2021, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, au oprit autoturismul condus pe DJ 208 de către un tânăr de 26 ani. Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere, fapt confirmat în urma verificării acestuia în bazele de date ale poliției. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” urmând a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești.

La data de 23.07.2021, ora 19:50, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc Compartimentul Rutier, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani din mun. Câmpulung Moldovenesc. Întrucât s-a constatat că emana o puternică halenă alcoolică, șoferului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Acesta a fost de acord cu acest lucru, recunoscând că a consumat băuturi alcoolice, iar urmare a testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0, 77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După aceasta, persoanei i s-a adus la cunoștință necesitatea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, acesta fiind de acord, sens în care a fost condus la Spitalul Mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

S-a întocmit dosar penal.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei aplicate de polițiști în cadrul Acțiunii Scutul Pădurii

În perioada 09 – 11.10.2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.