Un bărbat din Verești băut la volan, urmărit de polițiști pe o distanţă de aproximativ 800 metri

La 09.10.2021, ora 00.45, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Salcea, fiind pe raza localităţii Dumbrăveni, au observat faptul că pe Drumul Judeţean 208 B, se deplasează pe direcţia dinspre comuna Vereşti către comuna Dumbrăveni, o autoutilitară procedându-se la efectuarea semnalului regulamentar de oprire.

S-a procedat la punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, în vederea opririi autoturismului mai sus menţionat pentru control, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare încercând să fugă de la faţa locului cu scopul de a se sustrage controlului. În aceste condiţii s-a plecat în urmărirea autoutilitarei, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, vehiculul în cauză fiind urmărit pe Drumul Judeţean 208 B şi ulterior pe un Drum Comunal Clasificat de pe raza comunei Dumbrăveni, urmărirea efectuându-se pe o distanţă de aproximativ 800 metri.

Conducătorul autoutilitarei a fost blocat în dreptul unui imobil din comuna Dumbrăveni.

Cu ocazia opririi, la volanul autoutilitarei a fost legitimat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 27 ani, din comuna Vereşti. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 31 lit. a din O.U.G. 195/2002 pentru nerespectarea prevederilor art. 100 alin. 3 lit. f din O.U.G. 195/2002 cu amendă în cuantum de 580 lei, întrucât nu a respectat indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier de a opri, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice şi conform art. 147 pct. 1 din H.G. 1391/2006 pentru nerespectarea prevederilor art. 101 alin. 1 pct. 18 din O.U.G. 195/2002 cu amendă în cuantum de 870 lei, întrucât nu a avut permisul de conducere şi cartea de identitate asupra sa.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei aplicate de polițiști în cadrul Acțiunii Scutul Pădurii

În perioada 09 – 11.10.2021, conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.