Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 31.10.2021, în jurul orelor 1800, un bărbat de 48 ani din orașul Liteni, a condus autoturismul pe DJ 208 A, pe raza orașului Liteni, către locuința sa situată pe raza acestei localități, iar la trecerea la nivel cu calea ferată către satul Roșcani, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a pătruns într-un șanț din apropierea intersecției, autoturismul rămânând imobilizat. Patrula din cadrul Poliției Orașului Liteni sesizată telefonic, a identificat la fața locului conducătorul auto, care a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, astfel că acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, cel în cauză refuzând în continuare această procedură legală.

După ce a fost consultat de medicii din cadrul UPU Suceava, șoferul a manifestat un comportament deviant, astfel că s-a dispus internarea acestuia, de către conducerea unității spitalicești sus menționate, la Secția de Psihiatrie Burdujeni.

Poliția Orașului Liteni s-a sesizat din oficiu și a dispus începerea urmăririi penale față de infracțiunea de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

La 31.10.2021, ora 22.50, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a depistat și oprit în trafic autoturismul condus pe D.N. 2 E din comuna Voitinel, în direcția Voitinel – Vicovu de Jos de către un bărbat de 54 ani. Cu ocazia testării conducătorului auto cu aparatul etilotest din dotate, a rezultat că acesta prezenta o concentrație de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, dosarul de urmărire penală urmând a fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.