Acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală

În ziua de 06.11.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au acționat pe raza com. Bosanci și mun. Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Au fost verificate 6 unități economice, au fost întocmite trei dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, faptă prev. si ped. de art. 102 alin.1, lit.b din Lg. 84/1998 privind  mărcile şi indicaţiile geografice și au fost ridicate în vederea expertizării peste 100 de produse de imbrăcăminte inscripționate cu mărci protejate pe teritoriul României în valoare de 15.700 lei.

Astfel, un bărbat 46 ani, din mun. Iași, jud. Iași, oferea spre comercializare în târgul auto din sat Cumpărătura com. Bosanci, jud. Suceava, produse de îmbrăcăminte inscripționate cu mărci înregistrate și protejate fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 10.900 lei.

Un alt bărbat de 54 ani, din com. Hemeiuși, jud. Bacău, oferea spre comercializare în târgul auto din sat Cumpărătura com. Bosanci, jud. Suceava, produse de imbrăcăminte inscripționate fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.700 lei.

O femeie de 51 ani, din mun. Suceava, oferea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar din mun. Suceava, jud. Suceava, produse de imbrăcăminte inscripționate cu mărci de prestigiu fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.100 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, criminalistice, în cauză fiind întocmit dosar penal, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, faptă prev . si ped. de art. 102 alin.1, lit.b din Lg. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa Foto Arhiva

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT FIZIC ȘI VALORIC DE POLIȚIȘTI ȘI SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE PESTE 50.000 LEI APLICATE ÎN CADRUL ACȚIUNILOR DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A DELICTELOR SILVICE

În perioada 12 – 14 ianuarie 2022, polițiștii au intensificat activitățile de prevenire și combatere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.