Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 06.11.2021, în jurul orei 03:05, un bărbat de 32 de ani din sat/com. Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul pe str. Transilvaniei, de pe raza mun. C-lung Moldovenesc, a fost oprit pentru control, ocazie cu care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Urmare a testării, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 06.11.2021, ora 19.35, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, pe raza comunei Voitinel, pe drumul comunal din cătunul de romi, au efectuat semnalele de oprire conducătorului unui autoturism. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare, după aproximativ 200 de metri autoturismul urmărit fiind blocat în trafic. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul este condus de un tânăr de 22 ani domiciliat în comuna Voitinel, care nu posedă permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a stabilit că șoferul nu a consumat băuturi alcoolice. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a mai constatat faptul că șoferul nu are asupra sa documentele prevăzute de lege iar autoturismul are ITP expirat din data de 05.06.2021 și nu are poliță de asigurare obligatorie RCA, valabilă.

În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu, întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002 și Legea 132/2017 pentru abaterile mai susmenționate.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa Foto Arhiva

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT FIZIC ȘI VALORIC DE POLIȚIȘTI ȘI SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE PESTE 50.000 LEI APLICATE ÎN CADRUL ACȚIUNILOR DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A DELICTELOR SILVICE

În perioada 12 – 14 ianuarie 2022, polițiștii au intensificat activitățile de prevenire și combatere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.